روزی پانزده دقیقه مطالعه را در خود تقویت کنید. میبینید که با همین زمان کم، سالانه شانزده کتاب را مطالعه کرده اید. کتاب خواندن یک مهارت حیاتی است. کسانی که مطالعه میکنند از لحاظ فکری، افرادی با قابلیت های بیشتر و از لحاظ احساسی باثبات تر هستند. برای آنکه بتوانید کیفیت مطالعه خود را بهبود ببخشید و حجم بیشتری از اطلاعات را فهمیده و به حافظه بسپارید میتوانید از روش های صحیح مطالعه که در ادامه برایتان بازگو میکنیم استفاده کنید.
راه های علمی ارائه شده برای مطالعه ی بهتر:
مطالعه ی فاصله ای
طبق یافته های دانشمندان ،یک پدیده ی روانشناختی منحصر به فرد وجود دارد، به این معنی که هنگامی که شما یک مطلب را برای بار اول مطالعه میکنید یا سخرانی ای را گوش میکنید ، ۸۰ درصد محتوا را یاد گرفته اید . این در حالی است که پس از یک هفته ۱۰۰ درصد همان مطالب را با مروری ساده میتوانید به خاطر بسپارید.
مطالعه در خواب
شاید فکر کنید که مطالعه در زمان خستگی و قبل از خواب تاثیری در یادگیری شما ندارد ، ولی حقیقت این است که بیشترین درصد یادگیری در زمان خواب و هنگامی که مغز شما استراحت میکند اتفاق میفتد ، پس یک ربع قبل از خواب حتما مطالعه کنید. البته این موضوع در مورد یادگیری ریاضیات صحت ندارد و فقط شامل درس های حفظی میشود.
کتاب های چاپی بخوانید
امروزه خواندن کتابهای دیجیتالی از روی صفحه کامپیوتر و یا تبلت امری مرسوم شده ، ولی جالب است بدانید که مطالعه کتابهای دیجیتالی برای یادگیری به تکرار بیشتری نسبت به کتابهای چاپی نیاز دارند.
تهیه فلش کارت
فلش کارت ها ابزاری بسیار موثر در مطالعه و یادگیری هستند و کمک زیادی به یادآوری مطالب میکنند.
موسیقی کلاسیک گوش دهید
شاید تصور عموم مردم بر این باشد که در هنگام مطالعه، فضایی کاملا آرام را باید انتخاب کرد . این تصوری نادرست است ، گوش کردن به موسیقی کلاسیک، سبب میشود که قسمت های بیشتری از مغز شما فعال شوند. همچنین خلق و خوی شما را بهبود میبخشد و به کاهش استرس کمک میکند. که خود اثری مفید در مطالعه و یادگیری دارد.
استرس نداشته باشید
حتما در مورد استرس و اضطراب و راه های مقابله با آن زیاد شنیده و خوانده اید . این امر کاملا حقیقت دارد که استرس یادگیری را مختل میکند، بنابراین به شما پیشنهاد میکنیم با کشیدن چند نفس عمیق به ادامه مطالعه ی خود بپردازید.
حرکت کنید
هر روز یک مکان را برای مطالعه ی خود انتخاب کنید و با این کار مغزتان را مجبور کنید تا با شرایط جدید کنار بیاید و حافظه تان را قوی کند.
بنویسید
نوشتن مطالب مهم را فراموش نکنید؛ زیرا در هنگام مطالعه سبب یادگیری عمیق تر میشود و زمانی که به مرور نیاز دارید میتوانید از نوشته های خود برای بازیابی مطالب مهم کمک بگیرید.
تمرکز داشته باشید
قبل از شروع به مطالعه چند دقیقه ای به نقطه ای روی دیوار متمرکز شوید . شاید این کار را به صورت ناخود آگاه انجام داده باشید. این عملی موثر برای حفظ تمرکز در طول زمان مطالعه است.
از جلو به عقب بخوانید
ابتدا به سراغ سوالات پایانی بروید. آنها را بخوانید، به بهترین توانایی خود پاسخ دهید. بعد، خلاصه نهایی فصل را بخوانید. این به شما یک زمینه کلی برای مطالب فصل می دهد. سوم، نگاهی به عنوان ها و بخش های فصل بیندازید. چهارم، مقدمه فصل را بخوانید.
بلند بخوانید
بلند خواندن تاثیر زیادی در یادگیری مطلبی که میخوانید دارد زیرا صدا در سر شما تکرار میشود . البته بلند خواندن برای زمانی است که نیازی به تند خوانی نداشته باشید و زمان کافی برای خواندن و یادگیری در اختیار شماست.
هدف خود را از خواندن تنظیم کنید
اینکه با چه سرعتی و چه مقدار از کتاب را در زمانی خاص میخواهید بخوانید. هم چنین لیستی از سر فصل ها تهیه کنید ، این کار سبب افزایش تمرکز شما بر روی متن میشود.
در مورد موضوع کتاب آگاهی داشته باشید
سعی کنید قبل از اینکه به سراغ خواندن کتاب خود بروید در مورد موضوع آن تحقیق کنید. این کار سبب میشود که بدانید چه چیزی قرار است بخوانید و آیا به خواندن علاقه دارید یا خیر.
ورزش کنید
اگر قرار است بیشتر از یک ساعت مطالعه کنید ، حتما نیم ساعت ورزش هوازی را در برنامه ی خود قرار دهید. بعد از هر یک ساعت مطالعه یک ربع استراحت کنید . استراحت به مغز شما این امکان را میدهد که مطالب را یاد بگیرد.
مطالبی را که میخوانید با دوستانتان به اشتراک بگذارید
با این کار شما میتوانید نظرات دیگران را درمورد مطالبی که میخوانید جویا شوید ، ابهامات خود را برطرف کنید و از طریق مشارکت ،علاقه و لذت خواندن کتاب را در خود تقویت کنید.