ترفندهای تست زنی

ترفندهای تست زنی


admin در مرداد 4, 1402

تست زنی یعنی انتخاب یک گزینه از بین چهار گزینه ممکن است که در طولانی مدت تبدیل به یک عادت یا کابوس برای دانش آموزان کنکوری شود.اما این فعالیت باید به چه صورت انجام گیرد؟ آیا علت نتیجه نگرفتن یک دانش آموز در یک آزمون تستی فقط مشکل آموزشی و یادگیری ناقص است؟ چند حالت تست زنی داریم؟ در هر حالت از تست زنی چگونه باید برخورد کنیم؟ نقش یاد گرفتن ترفندهای تست زنی در موفقیت به چه میزان است؟
 فعالیتی به نام تست زنی که سرنوشت دانش آموزان را تعیین می کند اگر همراه با بکارگیری ترفند های صحیح باشد می تواند نتیجه درست را بدهد.پس باید بدانیم که صرفا موفقیت در یک آزمون تستی محصول یادگیری درست و علم کافی از یک درس نیست و عاملی دیگر به اسم ترفندهای تست زنی نیز در موفقیت یک دانش آموز دخیل است. به بیان دیگر موفقیت در تست زنی را می توان مدیون دو عامل بود یکی علم و میزان یادگیری شما از یک درس و دیگری ترفندهای تست زدن.
انواع تست زنی را به سه حالت تقسیم بندی می کنیم:
1- تست های آموزشی
2- تست برای تسلط
3- تست های آزمون
1- تست های آموزشی:
پس از مطالعه کتاب درسی یا جزوه معلم و همچنین مطالعه درسنامه در کتاب کمک درسی شما نیاز دارید که با سوالات یک مبحث آشنا شوید بنابرین برای این آشنایی و تمرین و مرور بیشتر یک بحث تست آموزشی حل می کنید در هنگام حل کردن تست آموزشی توجه داشته باشید که تست ها متناسب با مبحث به تعداد کافی (نه کم نه زیاد) باشد و سطح سختی تست های آموزشی اندکی آسان تر از سوالات آن مبحث در کنکور و آزمون ها باشد توجه داشته باشید که این تست ها به منظور ورود شما به مبحث و شروع آشناییتان با آن است و با حل کردن این تست ها قرار نیست مسلط شوید.
2- تست های تسلط:
پس از آن که برای یک مبحث تست های آموزشی حل کردید و با آن مبحث آشنا شدید لازم است سوالاتی را برای آزمودن خودتان انتخاب کنید و با احتساب زمان به آن سوالات جواب دهید. سوالات انتخابی شما می بایست متنوع و از سبک های متفاوت و همچنین جامع و مفید و مختصر باشند به عنوان مثال شما 20 تست اول یک مبحث را در کتاب کمک درسی به عنوان تست آموزشی حل کرده اید. حال برای اینکه از خود آزمون بگیرید باید تست های متنوع انتخاب کنید یا اینکه از تست های و آزمونک هایی که برای هر بحث تعبیه می شود استفاده کنید و حتما به این نکته توجه داشته باشید که این تست ها باید در زمان استاندارد پاسخ داده شوند نه زمانی بیشتر و اختیاری.
3- تست های آزمون:
منظور از تست های آزمون، تست های سر جلسه آزمون های آزمایشی می باشد که به مراتب یک چالش قوی تر را برای شما رقم می زند در واقع روش جواب دادن به سوالات یک آزمون و ترفندهای پاسخ دهی هدف این قسمت است.
الف) حواستان به زمانتان باشد
اول اینکه ساعت مچی به همراه خود داشته باشید تا گذر زمان را بتوانید بسنجید دوما مسئله دیگر اختصاص زمان به سوالات امیدوار کننده است بنابرین سعی کنید به سوالاتی بپردازید که وقتتان را الکی تلف نکند و امتیازی را به شما بدهد. حواستان به این جمله ما باشد مدیریت زمان ، استراتژی پیشرفت است.
ب) سوالات را بشناسید
سعی کنید در هنگام تست زنی در خانه یا حتی تست های آموزشی سوالات را همیشه به سه دسته “امیدوار کننده” ، “بی حاصل” و “نیازمند تلاش” تقسیم بندی کنید در واقع این سوالات را از دید خودتان و برمبنای اینکه قابل حل هستند یا نه به یکی از این سه گروه اختصاص بدهید می توانید از علامت هایی مانند ضرب در و منها و دایره برای این سوالات استفاده کنید یا از حروف اول آنها در کنار سوال استفاده کنید. پس در هنگام تست زنی در خانه یا حتی سر جلسه آزمون پشت شماره سوال بنویسید که سوالی که در حال مطالعه آن هستید برایتان “امیدوار کننده” ، “بی حاصل” و یا “نیازمند تلاش” است اگر سوال امیدوار کننده است همان موقع آن سوال را حل کنید، اگر سوال بی حاصل است از آن رد شوید و دیگر وقتی به آن اختصاص ندهید و اگر سوال نیازمند تلاش باشد از آن رد شوید اما در زمان مناسب مجددا به سراغ آن برگردید و آن را حل کنید. بنابرین شناخت درست شما از سوالات می تواند شما را در صرفه جویی زمان در حین آزمون کمک کند.
ج) جوگیر نشوید
شما ممکن است بنابر علم خودتان و تسلط بالایتان بر یک موضوع (یعنی حالتی که هیچ نیازی به تدریس خصوصی یا عمومی و مطالعه بیشتر ندارید) گاها در یک درس به دنبال درصد 100 باشید و این میل به کامل بودن امتیاز شما را رها نکند و همین مسئله موجب شود با تمام سوالات درگیر شوید و وقت زیادی را برای حل آنها اختصاص دهید این مسئله در هر صورت به ضرر شماست زیرا اگر سوالات را درست حل کنید با توجه به زمان بیشتری که به آن سوالات اختصاص داده اید از حل کردن بقیه سوالات دور خواهید ماند و اگر سوالات را اشتباه پاسخ دهید علاوه بر از دست دادن سوالات دیگر امتیاز این سوالات نیز از دست خواهد رفت.
د) ترتیب درس ها را عوض کنید
می توانید ترتیب درس ها را عوض کنید و درسهایی را که تسلط بیشتری بر آن ها دارید ابتدا پاسخ دهید البته توجه داشته باشید که ترتیب دفترچه ها را تغییر ندهید بنابرین ابتدا به درسی که تسلط بیشتر دارید پاسخ دهید با این کار شما روحیه تان قوی تر و استرستان کمتر خواهد شد.
ر) سوالات را خوب بخوانید
قسمت اعظم اشتباهات در حین آزمون مربوط به ناقص خواندن متن سوال یا بدخوانی آن و بدون تمرکز خواندن آن است اگر سوالات را خوب بخوانید اشتباهتان کمتر خواهد بود.
در آخر توصیه می کنیم در صورتی که علی رغم تمرین مناسب و تست زنی خوب نمیتوانید نتیجه مناسب بگیرید از طریق پکیج مشاوره تحصیلی با مشاوران نیم خط مشورت کنید.