هنوز زمان زیادی از پایان امتحانات سال یازدهمی ها و همینطور کنکور سال چهارمی ها نگذشته و شاید خیلی از شما بچه های کنکوری 98 مشغول استراحت و خستگی درکردن امتحانات باشید. تابستان امسال کمی با تابستان سال گذشته فرق دارد و شاید تفاوتش این است که شما امسال یک کنکوری هستید و قرار است در سرنوشت سازترین آزمون دوران تحصیلیتون شرکت کنید. بنابراین تابستان فرصتی خیلی خوب برای جمع بندی و تسلط بیشتری بر روی دروس سال قبل میباشد.
چه درسهایی را بخوانیم؟!
اولویت یک کنکوری 98 میبایست رفع ضعفها، مرور، تست زنی، تسلط و جمع بندی درسهای پایه یعنی سال دهم و یازدهم باشد که بنابر میزان تلاش و تسلط هر دانش آموز به دروس سال های پیش برنامه تابستان میتواند تغییر یابد این برنامه ریزی برای دانش آموز قوی، متوسط و کمکار(ضعیف) متفاوت است.
دانش آموز قوی
یک دانش آموز قوی میبایست روی جمع بندی و تسلط روی درسهای پایه برنامه ریزی نماید و با توجه به اینکه رسیدن به تسلط کافی در دروس پایه برای دانش آموز قوی دشوار نیست میتواند در ادامه برای تابستانش پیشخوانی و مطالعه دروس دوازدهم را هم در دستور کارش قرار دهد. در واقع تمرکز اصلی دانش آموز قوی روی تسلط و آشنایی با تیپ بندیهای مختلف سوالات میباشد. و میتواند همراه با خلاصه نویسی و یادداشت برداری باشد. یادداشت برداری یک اقدام بسیار مفید برای صرفه جویی در زمان و بهینه سازی مطالعه میباشد.
دانش آموز متوسط
دانش آموزی که درس خوانده است ولی نه به اندازه ای که تسلط یابد یا اینکه نتوانسته به یادگیری کامل دست یابد این دانش آموز نیز در قدم اول مطالعه مجدد درسنامه ها و تسلط روی موضوعات، تست زنی، یادداشت برداری و جمع بندی میباشد یعنی علاوه بر تست زدن که دانش آموز قوی انجام خواهد داد میبایست موضوعات و مباحث را مجددا بخواند یادداشت برداری برای این نوع دانش آموز نیز بسیار مفید خواهد بود.
دانش آموز کمکار
دانش آموز ضعیف یا کمکار با یک زنگ خطر جدی همراه است این زنگ خطر به او میگوید که یا از تابستان برای جبران ضعفها و مطالعه کامل دروس و تست زنی و تسلط و جمع بندی استفاده کن یا اینکه موفقیتت در کنکور در هاله ای از ابهام خواهد بود. دانش آموز ضعیف میبایست یک برنامه فشرده و یک اراده آهنین به زندگی اش اضافه کند همواره این مسئله را به یاد داشته باشید که نبوغ تاثیر چندانی در موفقیتها ندارد بلکه افراد موفق افراد سخت کوش هستند بنابرین هیچگاه روی خود انگ کم هوشی یا کند ذهنی نچسبانید حتی اگر در یادگیری کند باشید این مسئله میتواند مربوط با تمرین و تکرار کاملا رفع شود فقط همت کنید و استارت را بزنید.
آیا درس های عمومی را هم بخوانیم؟!چرا؟
بسیاری از دانش آموزان حس میکنند درسی مانند دین و زندگی را نباید در تابستان مطالعه کرد زیرا هم درسی حفظی و فرار است و هم اینکه می توان قبل از کنکور یکجا مطالعه کرد. اما این ذهنیت کاملا اشتباه است زیرا اولا اینکه مطالعه دروس عمومی در تابستان سنگینی مطالعه آنها را در روزهای نزدیک به کنکور کم میکند و شما را به جای مطالعه از صفر برای مرور و تسلط آماده میکند. دوما در صورتی که این دروس در تابستان مطالعه نشوند دیگر وقتی برای مطالعه آنها پیدا نخواهید کرد زیرا دوازدهمی ها علاوه بر کنکور، امتحان نهایی نیز خواهند داشت و با فشردگی بالایی از برنامه روبرو میباشند و سوما و مهم تر از همه اینکه شما با مطالعه دروس عمومی در تابستان و به خصوص تست زنی با تیپ بندی سوالات آشنا میشوید و همین مسئله باعث میشود که دروس عمومی را جوری مطالعه کنید که نزدیک به سوالات کنکور باشد و در واقع به علایق طراح سوالات کنکور پی خواهید برد.
دروس اختصاصی را چگونه بخوانیم؟!
دروس اختصاصی همواره اولویت اول مطالعه یک کنکوری 98 خواهد بود و او میبایست اهمیت ویژه ای به این دروس بدهد اما برنامه ریزی برای دروس تخصصی متناسب با موارد زیر میباشد:
1- میزان فهم دانش آموز از مبحث
2- میزان تلاش و زمان اختصاص یافته به آن مبحث در گذشته
3- میزان تسلط روی حل تستهای آن مبحث
اختصاصی و عمومی کنار هم!
در مطالعه دروس اختصاصی و عمومی همواره در نظر داشته باشید که مطالعه مستمر و پیوسته دروس عمومی یا اختصاصی به تنهایی خسته کننده خواهد بود و ممکن است شما را از ادامه بازدارد بنابرین همواره در برنامه ریزی برای دروس توجه داشته باشید که دروس عمومی را در لابلای مطالعه دروس اختصاصی قرار دهید و از ایجاد دل زدگی و خستگی جلوگیری کنید.
منابع مورد استفاده برای تابستان؟
برای مطالعه دروس پایه در تابستان استفاده از کتابهای با حجم بالا یا کتابهای مربوط به مقاطع دهم یا یازدهم که در طول آن سالها خریداری کرده اید میتواند وقت بسیاری بگیرد و امکان مطالعه تمام دروس پایه را از شما سلب کند بنابرین راهکار استفاده از کتابهای جمع بندی پایه است که دروس را کنار هم و با حالتی بهینه کنار هم قرار داده باشند و از تستهای بسیار زیاد، یا درسنامههای طولانی پرهیز کرده باشند و در واقع به دنبال کتابهایی بروید که مفید و مختصر باشند.