راه های علاقه مندی به درس های خسته کننده

علاقه مندی به درس های خسته کننده


admin در مرداد 4, 1402

برای همه ی ما پیش آمده درس هایی را باید میخوانده ایم که نسبت به آنها علاقه ای نداشته ایم. درس هایی که شاید مباحث سختی نداشتند اما به دلیل عدم علاقه ما نسبت به آنها برایمان سخت ترین درس های دنیا می شدند. هر دانش آموزی ممکن است در طی دوران مدرسه با یک یا تعداد بیشتری از درس ها رو به رو شود که نسبت به آنها علاقه زیادی ندارد و هر تلاشی هم برای گرفتن نمرات خوب در این درس ها میکند بی سرانجام می ماند. مخصوصا درس هایی که در کنکور دارای ضریب هستند و یادگیری دقیق و مفهومی آن ها لازم است. دلیل بی علاقگی نسبت به برخی درس ها هر چیزی که باشد مهم نیست. ما در این مقاله سعی کرده ایم درباره ی چند راهکار موثر برای علاقه مندی به درس های خسته کننده صحبت کنیم. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید

دلیل خسته کننده بودن یک درس چیست؟

1- ممکن است شما در مورد یک درس کم کاری کرده باشید این کم کاری ممکن است مطالعه کم یا گوش ندادن به معلم در کلاس درس یا انجام ندادن تمرین و تکلیف باشد.و حال اگر این کم کاری به نتایج ضعیف بیانجامد همین مسئله کم کم در شما این ذهنیت را می آفریند که در آن درس استعداد کافی ندارید. اغلب مواردی که دانش آموزان حس علاقه ای به دروس ندارند جزء همین موارد است به عنوان مثال دانش آموزی که با درس ریاضی مشکل دارد ممکن است هیچ گاه وقت مناسبی برای مطالعه این درس اختصاص نداده باشد.
2- اما گاها ممکن است علی رغم وقت گذاشتن برای یک درس، مطلب امیدوار کننده و جذابی در آن نیابید و مطمئن شوید که هیچ علاقه ای به آن ندارید، معمولا اینگونه نیست که هیچ درسی جذاب نباشد زیرا هر درس یا مطلب به هر حال به اطلاعات ما میافزاید اما در واقع آن مطلب برای شما جذاب نیست، اما در کل شما برای موفقیت در کنکور یا امتحانات باید با آن درس کنار بیایید. برای اینکه بتوانید این درس را خوب مطالعه کنید باید برنامه خود را اندکی تغییر دهید و انگیزه برای خواندن آن ایجاد کنید.

درسی را که علاقه ای به آن نداریم چگونه بخوانیم؟!
1- خواندن درس خسته کننده به طور مداوم و طی زمان طولانی می تواند حتی انگیزه شما را برای مطالعه دروس دیگر کاهش دهد بنابرین دروس خسته کننده را در برنامه خود با وقت کم ولی با دفعات بیشتر قرار دهید در واقع اگر می خواهید درس خسته کننده ای را دو ساعت بخوانید به جای یک برنامه دو ساعته مداوم از چهار نیم ساعت، به طور غیر پیوسته استفاده کنید. در واقع بهتر است دروس خسته کننده خود را در لابلای دروس جذاب و دوست داشتنی قرار دهید و جایزه خواندن دروس خسته کننده، خواندن دروس جذاب باشد و به خودتان دروس جذاب را به شرط مطالعه دروس خسته کننده جایزه بدهید.

2- دروس خسته کننده رو ابتدا به صورت روزنامه وار و کلی بخوانید. مهم نیست که تا چه حد با این کار روی درس مسلط خواهید شد. شما فقط میخواهید ارتباط اولیه را با آن درس ایجاد کنید این ارتباط اولیه می تواند به شما این اطمینان را بدهد که می توانید موضوع را بفهمید پس از ایجاد ارتباط اولیه می توانید از کلی خواندن به مطالعه جزئیات برسید.

3- مطالعه دروس خسته کننده را می توانید با فعالیت های جذاب و دوست داشتنی تان همراه کنید مثلا می توانید در هنگام مطالعه این دروس به موسیقی مورد علاقه تان گوش دهید.

4- یادداشت برداری یا خلاصه نویسی کنید. یادداشت برداری از این دروس بسیار می تواند کمکتان کند زیرا علاوه بر اینکه موجب بهتر یاد گرفتن ، با این کار ملکه ذهنتان می شود و هم اینکه برای مطالعه بعدی می توانید روی این یادداشت و خلاصه ها حساب باز کنید.

معمولا دروس خسته کننده کدام ها هستند؟
معمولا دانش آموزان رشته ریاضی و تجربی با دروس عربی و دین و زندگی مشکل دارند و برای دانش آموزان رشته انسانی ممکن است درس ریاضی درس مورد نظر باشد اما در واقع تمام این بی علاقگی ها با تلاش و تمرین و تکرار می توانند رفع شوند و یا حداقل به هدف که تسلط بر روی مبحث یا آمادگی برای کنکور می باشد دست یابند.

حواس پرتی در کلاس درس یکی از دلایل کاهش علاقه به یک درس
اما یکی از دلایل این که علاقه تان را به درسی از دست می دهید میتوان پرت شدن حواستان در کلاس درس باشد که می بایست روی رفع و کاهش آن اقدام کرد. زیرا به مرور می تواند ارتباط شما با کلاس و در نتیجه با درس را قطع کند و آن درس را به درسی خسته کننده تبدیل کند و در عوض تمرکز مناسب در کلاس درس می تواند حتی بی علاقگی شما را نسبت به یک درس به علاقه مندی مبدل نماید. بنابرین مراحل زیر را برای جلوگیری از حواس پرتی انجام دهید.

1-علل حواس پرتی را شناسایی کنید
برای مبارزه با حواس پرتی در کلاس درس شما باید ابتدا عوامل درونی و بیرونی که باعث حواس پرتی شما میشود را شناسایی کنید. عوامل درونی حواس پرتی های ذهنی یا احساسی هستند. مثل فکر کردن درباره جر و بحثی که با دوستتان داشته اید یا حتی تکالیفی که باید مینوشته اید اما هنوز کامل نکرده اید. و یا ممکن است رویابافی در کلاس درس به سراغ شما بیاید و چه بسا افکار جنسی را دنبال کنید.
حواس پرتی های بیرونی از عوامل خارجی چون اطرافیانتان یا محیط ایجاد میشود. هم کلاسی شما ممکن است مدادش را تکان دهد و صدا ایجاد کند یا ممکن است در خارج از کلاس ساخت و سازی در حال انجام است و صدای آن مزاحم گوش دادن دقیق شما به معلمتان است.

2-از بین بردن عوامل حواس پرتی
اکنون دیگر شما در این مرحله عوامل حواس پرتی خود را شناسایی کرده اید و میتوانید از انها اجتناب کنید. برخی از انواع حواس پرتی ها به سختی قابل اجتناب است مثل درگیری ذهنی درباره یک رخداد مهم برای شما. به هر حال وقتی متوجه شده اید این فرایند موجب حواس پرتی شما میشود باید آن را از بین ببرید یا نسبت به آن بی توجه باشید و تمرکز خود را بر درسی که معلم در کلاس میدهد بگذارید. برای اینکه در این کار موفق باشید هر وقت این افکار در کلاس درس به سراغ شما آمد روی یک برگه کاغذ آن را یادداشت کنید تا بعدا در مورد آن فکر کنید و معضلات فکری خود را رفع نمایید

3-صندلی یا نیمکت نشستن خود را عاقلانه انتخاب کنید.
از نشستن کنار در خودداری کنید. مخصوصا زمانی که باز است و شما تمام صداهای بیرون از کلاس را میشنوید. در وسط کلاس و رو به تخته بنشینید و مطمئن شوید چیزی مانع دید شما بر روی تخته و معلم نمیشود. جدای از موارد بالا زیاد به نشستن در انتهای کلاس فکر نکنید. چرا که معلمان دانش آموزانی که در انتهای کلاس مینشینند را به سختی به یاد می آورند که این موضوع ممکن است زیاد به نفع شما نباشد.

5-به معلم خود توجه کامل داشته باشید
معلم ها زمانیکه درسی را آموزش میدهند در لا به لای صحبت های خود نکات کلیدی و مواردی که شما حتما باید آنها را خوب بدانید را به شما با تاکید میگویند. ممکن است از عباراتی مثل: “این خط بسیار مهم است” یا “زیر این مطلب خط بکشید” استفاده کنند. همچنین ممکن است نکات مهم را بر روی تخته بنویسند که شما باید حتما آنها را نکته برداری کنید.

6-یادداشت برداری کنید
یک استراتژی یادداشت برداری همیشه برای خود داشته باشید. شیوه هایی وجود دارد که با تمرین آنها میتوانید با بهترین بازدهی به یادداشت برداری در کلاس بپردازید و مهم است بدانید کدام روش برای شما مناسب تر است. اطلاعات مهم بر روی پاورپوینت یا تخته را یادداشت کنید. اگر بخواهید تمام جزئیات را بنویسید از یادگیری نکات مهم غافل میشوید. همینطور شما خیلی اوقات میتوانید به فایل پاور پوینت دسترسی داشته باشید و آن را از معلمتان درخواست کنید پس نیاز به نوشتن تمام جزئیات ندارید.
برای نکته گذاری میتوانید از حاشیه دفتر یا کتاب خود برای نوشتن کلمات یا عبارت های مهم استفاده کنید. همچینین میتوانید یک دفتر یادداشت برای نوشتن نکات کلیدی هر درس همراه خود داشته باشید. از خودکارها و هایلایت های رنگی برای خط کشیدن زیر نکات کلیدی حتما استفاده کنید. این موضوع اولا باعث میشود سر کلاس چرت نزنید و دوما برای بار دوم که خواستید به تنهایی مطالعه کنید به راحتی بتوانید نکات مهم را مرور کنید.

7-یادداشت های دست نویس را فراموش نکنید
یادداشت های دست نویس نسبت به یادداشت گذاری از طریق تایپ کردن در لپ تاپ یا تبلت برای یادگیری بهتر است. افردی که با دست مینویسند بهتر از افرادی که تایپ میکنند مطلب را درک میکنند و می آموزند.

8-دست خود را مداوم حرکت دهید تا خوابتان نگیرد
حتی اگر به اندازه ی کافی خوابیده باشید بیدار ماندن در سر کلاسی که مباحث خشک تر و سنگین تری دارد برای شما بسیار سخت میشود. با این حال یادداشت برداری راهی است که شما را از خواب آلودگی نجات میدهد. حرکات فیزیکی دست در هنگام یادداشت برداری موجب افزایش گردش خون میشود و مغزتان فرمان میگیرد که هوشیار تر باشد. حتی میتوانید بر روی برگه ی خود نقاشی هم بکشید. این کار حواس پرتی نیست بلکه فرایند ها مغزی شما را بهبود میبخشد و به دانش آموز برای علاقه مندی به محتوا درسی کمک زیادی میکند.